Als je de dag begint met een yell, dan heb je even een momentje waarop je de knop om zet, en van wakker worden omslaat in actie. Het geeft je een kortstondig gevoel van adrenaline, net genoeg om even je hoofd te legen en met frisse moed aan de slag te gaan.

Misschien werk je al met een dagelijks moment waarop je met je team de dag begint. Soms heet dat een Daily Scrum, maar ook termen als stand-up, dagstart of daily komen we vaak tegen. En als je dat doet, herken je dan dat enigszins ongemakkelijke moment aan het eind van zo’n korte meeting? Dat moment waarop je elkaar een beetje schaapachtig aankijkt en dan maar besluit dat het einde daar is en schuifelend aan de slag gaat? Eindig je dagelijkse start met een yell, en iedereen weet: we hebben het plan gemaakt met elkaar, we gaan aan de slag. Het schaapachtige verandert in actie, het schuifelen in popelen om de wedstrijd te gaan winnen.

Ook als je geen dagelijks moment hebt om de dag te beginnen met je team is het handig om de dag voor jezelf met een yell te beginnen. Dit kan door het moment waarop je naar je werk gaat te gebruiken om de dag alvast door te nemen. Als je klaar bent schreeuw je gewoon even een yell. In de trein voelt dit misschien wat oncomfortabel. Dat geeft niet. Doe het gewoon, of pak het moment als je niet met veel anderen in een afgesloten ruimte bent. Het hoeft niet per sé met een team te zijn, hoewel het effect dan wel groter zal zijn.

Een haka aan het begin van een rugbywedstrijd is niet alleen voor de show. Een moment bij elkaar en even elkaar oppeppen bij een voetbalwedstrijd gaat erom dat iedereen de knop omzet om de wedstrijd te gaan winnen. In je werk speel je elke dag zo’n wedstrijd. Gebruik een yell om hem te winnen.

Hoe win je de wedstrijd? Begin elke dag met een yell!

Blog | 0 Comments
About The Author
-