Agile Leiderschap

De wereld om ons heen verandert in een razend hoog tempo. Om voorop te blijven lopen in die snel veranderende markt schakelen veel bedrijven een versnelling bij. Ze gaan werkzaamheden op een andere manier organiseren: Agile.

Bij een nieuwe manier van werken, verandert ook de manier van aansturen. Een aanpassing die lastig is: de oude, vertrouwde manier van sturen loslaten blijkt niet makkelijk. De traditionele manager is druk met details, afdelingsplannen, checklists, KPI’s. Om Agile teams echt succesvol te laten samenwerken, moeten ook de leiders er aan geloven: het wordt tijd voor Agile Leadership

• Als Agile leider geef je de teams concrete en inspirerende klantfocus. Je geeft ze richting, een cruciale factor om zelforganisatie te ontwikkelen.
• Als Agile leider stimuleer het pakken van ownership. Je geeft hen de vrijheid, de brandstof om uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden.
• Als Agile leider laat je teams nog sneller leren van hun klanten. Aan de hand van snelle feedback loops, kunnen jouw teams continu verbeteren en áltijd inspelen op veranderingen.
• Als Agile leider creëer je een inspirerende cultuur. Een open cultuur met ruimte voor samenwerking, innovatie, extreme transparantie en vakmanschap.

Een Agile leider is een inspirator, een mentor, een exploring servant leader. Om direct goed uit de startblokken te schieten heb je als Agile leider nieuwe tools, handvatten en vaardigheden nodig. Onze Agile Leadership experts helpen je hier graag bij. Neem contact op via agileleadership@prowareness.nl om meer te weten te komen over écht effectief Agile leiderschap!

Agile Academy Homepage

Prowareness

E-mail: agileleadership@prowareness.nl

Category: Uncategorized
About The Author
-